Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не вижда причина да напуска F1 след края на 2017 г.

Маса не вижда причина да напуска F1 след края на 2017 г.

38
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса заяви, че не вижда причина да напуска Формула 1 след края на този сезон. След края на миналата година той прекрати кариерата си, но само няколко месеца след това се върна отново като пилот на Уилямс, замествайки напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас.

Маса, който има 260 състезания зад гърба си, смята, че продължава да се развива и подобрява като пилот. Засега от Уилямс още не са обявили кой ще бъде съотборник на Ланс Строл през 2018 г., като Фелипе е един от кандидатите.

„Аз още съм в добра форма. Няма причина да не остана във Формула 1, но ще видим какво ще се случи, заяви бразилецът. – Състезавам се по по-спокоен начин тази година и съм доволен от свършеното. За жалост нямах късмет в някои състезания.”

Техническият директор на Уилямс Пади Лоу каза, че е впечатлен от подхода на Маса, като смята, че Фелипе има потенциала да се бори за титлата, ако разполага с правилната кола. „Той е много талантлив и е страхотно удоволствие да се работи с него, каза Лоу. – Той е ентусиазиран, приятелски настроен, много позитивен и подкрепя Ланс.”