Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц не се притеснява, че титлата на Макс може да бъде сметната...

Матешиц не се притеснява, че титлата на Макс може да бъде сметната за опетнена, заяви Хорнер

4721
0
Дитрих Матешиц, Макс Верстапен
Дитрих Матешиц и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Дитрих Матешиц изобщо не се притеснява, че титлата на Макс Верстапен може да бъде сметната за опетнена, заяви Кристиан Хорнер. Той обясни в интервю за уебсайта racingnews365.com, че собственикът на Ред Бул и едноименния отбор във Формула 1 се гордее с нидерландския пилот и целия екип.

„Мисля, че през цялата (минала) година имаше страшно много противоречиви моменти. Ние страдахме от сериозен малшанс и тези неща някак си се уравновесяват. Дитрих смята, че Макс заслужи титлата“, заяви Хорнер в отговор на въпрос дали Матешиц няма някакви опасения, че успехът на Верстапен може да бъде сметнат за „опетнен“.

Шефът на тима от Милтън Кийнс допълни, че австрийският милиардер бил изключително горд с постиженията на отбора в една от най-оспорваните битки в историята на спорта.

„Състезателната година бе направо епична. Това бе може би най-оспорваният сезон във Формула 1 през последните 30 години. И да надделеем – Ред Бул, Макс, Хонда… Да, в края на състезанието (в Абу Даби) имахме известен късмет с колата за сигурност, но пък през сезона имахме толкова голям малшанс… Винаги съм казвал, че тези неща някак се балансират в рамките на годината. Макс, мисля, води в повече от половината обиколки през годината – повече от всички останали пилоти, взети заедно. Спечели повече първи позиции и победи, така че за мен напълно заслужи успеха“, допълни Хорнер.

Британският мениджър потвърди отново, че задвижващите системи за Ред Бул и Алфа Таури ще се правят и тази година от Хонда в Сакура

„Ще имаме и техническа поддръжка от японска страна. Хората от проекта на Хонда за Формула 1 ще станат наши служители в края на февруари. [Масаши] Ямамото ще е консултант. [Тойохару] Танабе мисля, че ще остане в Хонда. Но целият персонал на Хонда Рейсинг Дивелъпмънт във Великобритания идва при нас. Те ще продължат да работят с агрегатите, докато Ред Бул Пауъртрейнс заработи през май или юни. Двигателят ще е брандиран с „Ред Бул“, но от Хонда няма да са напълно невидими. Как точно ще бъдат обозначени, ще бъде оповестено по-късно“, каза още Хорнер.