Начало Рали Матьо Уилсън: Много нови неща има за мен в Уелс

Матьо Уилсън: Много нови неща има за мен в Уелс

21
0
Матьо Уилсън

Матьо Уилсън не се е състезавал от януари и рали Монте Карло от световния шампионат, но този уикенд ще кара в домашния си кръг от WRC в Уелс. Синът на шефа на Форд Малкълм Уилсън е особено доволен от завръщането си и се радва страшно много, че успя да уреди всичко точно за това състезание.

– Трудно ще ми е, тъй като не съм карал на чакъл тази година. Надявам се всичко да се получи, но няма да е леко да си върна ритъма. Досега не съм карал квалификационна отсечка, така че ще има доста нови неща за мен. Но знаейки, че може да нямам друг шанс, ще дам всичко от себе си – заяви той.

Пилотът ще се постарае да извлече максимума от себе си и автомобила, като няма да поема излишни и глупави рискове:

– Трябва обаче да поддържаме висока скорост, ако водим битка. Физическата ми подготовка малко куца, но последните тестове ме върнаха в час. Поне навиците за бележките не се губят. Има известно напрежение, тъй като това е домашно рали за мен, но не и повече от обичайното.

Според Уилсън трасето може да е хлъзгаво и кално, дори и през септември:

– 4-5 поредни дъждовни дни и ще си имаме обичайното за рали Великобритания трасе, ще липсва единствено студът. Ако е сухо, може да стане страшно горещо – имало е такива случаи.

Матьо се чувства напълно в кондиция, след като по-рано тази година счупи глезен по време на тренировка. Той възобнови физическата си подготовка от известно време и е сигурен, че ще издържи на натоварването.