Начало Рали Матьо Уилсън с контузен крак, пропуска рали Швеция

Матьо Уилсън с контузен крак, пропуска рали Швеция

35
0
М-Спорт,Матьо Уилсън,Стобарт

Матьо Уилсън контузи крак и ще пропусне рали Швеция. Синът на шефа на М-Спорт Малкълм Уилсън бе подал заявка за участие и щеше да се състезава с Форд Фиеста RS WRC. Вчера обаче се нарани лошо по време на тренировъчна сесия в дома си в северозападна Англия: изкълчи левия си глезен, а има съмнения и за счупване.

Лошата новина съобщи самият Уилсън чрез Туитър акаунта си. Той се надява да бъде опериран днес и да се възстанови възможно най-бързо. Инцидентът станал по време на бягане. Пилотът провеждаше усилена тренировъчна програма, за да е във форма за предстоящите ралита.

25-годишният Матьо се състезава във WRC без прекъсване от 2006 г. насам. През сезон 2012 г. той е част от екипа Go Fast Energy Team заедно с Хенинг Солберг. При настоящата ситуация норвежецът ще е сам във втория кръг от световния шампионат.

Наистина нямах търпение да карам в Швеция. Бяхме далеч по-добре подготвени за това състезание и щяхме да се борим за добър резултат. Страшно съм разочарован – добави Матьо, който претърпя сериозни контузии на краката след катастрофа в британския шампионат през 2005 г.