Начало Рали Матьо Уилсън ще пропусне и рали Мексико заради счупения си глезен

Матьо Уилсън ще пропусне и рали Мексико заради счупения си глезен

47
0
Матьо Уилсън

Матьо Уилсън ще пропусне рали Швеция, след като миналия уикенд счупи левия си глезен по време на тренировка във Великобритания. Това не е първи инцидент с лоши последствия за него – през 2005 г. той претърпява катастрофа, вследствие на която двете му ръце и десният крак са строшени. Англичанинът обясни, че паднал по време на бягане, след като се подхлъзнал на заледена повърхност.

Направо чух как се счупи. Имам строшена кост, изваден глезен и скъсани сухожилия. Болеше ужасно. Бяхме на около километър от колата и подпирайки се на приятелката ми Кейти-Ан, доподскачах някак до там – продължава Уилсън в интервю за autosport.com.

Пилотът е преминал вече една операция, но му предстои и втора, при която глезенът ще бъде подсилен с пирон.

Сега съм с гипс. Болката не е прекалено голяма. Далеч повече ме боли, че пропускам Швеция. Няма да съм и в Мексико. Лекарите са наясно колко искам да се върна в колата, но няма да ми разрешат да избързвам. Целта е да съм на трасето за Португалия в края на март – обясни синът на шефа на М-Спорт Малкълм Уилсън.

Матьо е категоричен, че не само ще се върне в надпреварите, но и ще продължи да тича като част от тренировките си – просто ще е по-внимателен.

Не можеш да се увиеш в пашкул, нали? – риторично попита състезателят.