Начало Рали Матьо Уилсън ще заеме мястото на Ал-Атия в рали Швеция

Матьо Уилсън ще заеме мястото на Ал-Атия в рали Швеция

33
0
Матьо Уилсън

Матьо Уилсън ще заеме мястото на Насър Ал-Атия в рали Швеция, след като катарският пилот се разболя миналия уикенд и няма да може да участва във втория кръг от световния шампионат. Надпреварата трябваше да е първо участие за състезателя с Катар М-Спорт WRT, но след като не бе в състояние да замине за вчерашните тестове, реши да се оттегли.

Невероятно съм разочарован, че няма да пътувам за Швеция с отбора тази седмица. Важно е обаче да се съсредоточа върху това да се възстановя напълно преди следващото събитие в програмата ми – обясни Ал-Атия. – Познавам Матьо добре и съм наясно, че ще свърши чудесна работа за екипа. Ще следя прогреса на екипажите от вкъщи и ще стискам палци да постигнат добри резултати.

Уилсън ще участва в ралито с титулярния навигатор на катареца Джовани Бернанчини. Последното му участие във WRC кръг бе в Уелс през 2012 г. Карал е шест пъти в рали Швеция, където най-добрият му резултат е седмо място (през 2010 г.).

Синът на шефа на М-Спорт Малкълм Уилсън пропусна по-голямата част от миналия сезон заради възстановяване от контузия – счупи лошо глезен по време на тренировка.

След толкова много разочарования миналия сезон е абсолютно фантастично, че ще се върна зад волана на WRC автомобил тази седмица. Всъщност новината бе малко шокираща – разбрах, че ще се състезавам в неделя вечер и в понеделник сутринта излетях за Швеция! Убеден съм, че с Джо ще се справим добре заедно. Винаги е сложно да се адаптираш към нов навигатор, но той е един от най-добрите в работата ни. Трябва да благодаря на Насър за шанса. Целият тим му желае бързо оздравяване. Няма да е същото без него в сервизния парк и очакваме завръщането му в Мексико – заяви Уилсън младши.