Начало Рали Матьо Уилсън убеден, че е добре подготвен за сезон 2011

Матьо Уилсън убеден, че е добре подготвен за сезон 2011

45
0

Матьо Уилсън се чувства сред най-подготвените пилоти във WRC по отношение преминаването догодина към новата спецификация на колите. Причината се многото изминати от британеца тестови километри при подготовката на автомобила на Форд за сезон 2011 – Фиеста WRC.

До момента пилотът на Стобарт Матьо Уилсън е натрупал зад волана на новата Фиеста повече от 2000 км. Той е изпробвал колата както на макадам, така и на асфалт. Това го превръща в един от състезателите с най-голям опит по отношение на бъдещите автомобили във WRC. Нещо повече, според предварителните планове Уилсън ще изпробва Фиеста-та отново между предстоящите кръгове от шампионата във Франция и Испания. По същото време на теста ще бъдат и заводските пилоти на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала.

Заради многото и разнообразни тестове Уилсън е убеден, че догодина това ще му даде огромно преимущество.

– Това определено ще ми помогне през 2011 г. – започна Матьо. – Не знам какво са правили другите пилоти, но аз съм може би един от хората, които са карали кола с новата спецификация най-много и това е наистина полезно. Този факт може само да ми помогне догодина.

В момента Матьо Уилсън се състезава за екипа на Стобарт. От компанията все още не са потвърдили плановете си по отношение на WRC за сезон 2011. Пилотът обаче сподели, че в момента се обсъждат опциите за догодина.