Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матовото оцветяване на Ферари носи по-добра скорост

Матовото оцветяване на Ферари носи по-добра скорост

2823
0
Ферари 2019
Новият болид SF90, снимка: Ферари

Матовото оцветяване на новия болид на Ферари SF90 носи по-добра скорост на пистата. Това заяви спортният шеф на тима и технически директор Матиа Биното.

Според италианеца с матовата боя колата тежи по-малко, макар и с грамове. Но това е част от цялостната политика към новия автомобил да се търсят екстремни решения.

„Причината за матовото боядисване не е естетична, а единствено техническа, обясни Биното. – Премахването на лъскавите елементи ни дава няколко стотин грама по-ниско тегло. Това може да не звучи много. Но когато натискаш нещата на лимита. дори и то има ефект.“

Биното каза още, че всеки елемент от колата е подобрен или променен. При Скудерията освен матовата боя, имаме и повече черно заради новата инициатива на Филип Морис – Mission Winnow.

Ферари не е единственият тим, който промени цветовата си схема. Това направи и Ред Бул, но според тима показаното оцветяване е временно и няма да бъде използвано в състезанията. Ново е оцветяването и при Уилямс, а при Хаас заради новия основен спонсор Рич Енерджи всичко е тотално различно.