Начало Moto News Маверик Винялес с нов рекорден полпозишън в Мизано

Маверик Винялес с нов рекорден полпозишън в Мизано

582
0
Маверик Винялес Ямаха
Маверик Винялес, снимка Ямаха
Маверик Винялес спечели втори пореден полпозишън в квалификацията за Гран при на Емилия Романя в MotoGP. На пистата Мизано пилотът на Ямаха подобри собствения си рекорд от мината седмица и записа време от 1:31.077. Втори на 76 хилядни завърши Джак Милър, а трети остана Фабио Куартараро, на 0.145 от Винялес.

В Q1 най-бързи бяха Джак Милър и Андреа Довициозо. В битката за първите две места също бяха Икер Лекуона и Йохан Зарко. Пилотът на Авинтия Дукати падна в края на последната си бърза обиколка и остана на 14-то място. 

В Q2 първия най-бърз тур бе на Винялес, но Баная подобри неговия резултат. След него бяха Фабио Куартараро и Брад Байндър. Куартараро направи нова бърза обиколка, но допусна грешка в последния сектор на пистата и не успя да се изкачи напред във временното класиране. Малко преди края на втората квалификация Маверик отново стана лидер, а Такааки Накагами катастрофира на завой номер 15.

В последните секунди от сесията Баная бе на път да спечели първия полпозишън в кариерата си. Пилотът на Прамак Дукати направи феноменален тур- 1:30.973. Малко след това обаче той бе изтрит заради излизане извън очертанията на пистата в завой номер 16.

По този начин на полпозишън отново бе Маверик Винялес. Испанският състезател подобри предишния си рекорд на трасето и записа 1:31.077. Втори финишира Джак Милър от тима на Прамак, а трети остана Фабио Куартараро с Ямаха SRT.

На втора редица се класираха Пол Еспаргаро (КТМ), Франческо Баная и Брад Байндър с другия заводски КТМ. Топ 10 допълниха Валентино Роси, победителя в Гран при на Сан Марино Франко Морбидели и пилотите на Дукати Данило Петручи и Андреа Довициозо. Всички състезатели в челната десетка бяха събрани в рамките на половин секунда.