Начало Moto News Маверик Винялес ще кара за Априлия през следващата година

Маверик Винялес ще кара за Априлия през следващата година

265
0
Маверик Винялес
Маверик Винялес, снимка Ямаха
Mаверик Винялес ще премине в екипа на Априлия за сезон 2022 в MotoGP. Това бе официално потвърдено от италианския производител. По този начин Маверик отново ще бъде съотборник на Алейш Еспаргаро. Двамата пилоти бяха заедно в тима на Сузуки през 2015 и 2016.

Винялес изненадващо обяви, че ще напусне Ямаха в края на настоящия сезон. След това бе пропусна състезанието в Австрия, след като бе обвинен в саботаж на своя мотор. Испанецът се присъедини към японската марка през 2017 и през този период записа 8 успеха и 23 подиума. Все още не се знае дали той ще продължи да се състезава в остатъка от сезона.

„Mного сме щастливи да обявим привличането на Маверик Винялес. Той е много силен пилот и е един от най-големите таланти в шампионата. Надявам се неговото просъствие да помогне за развитието на нашия проект. Вярвам, че двамата с Алейш ще могат да достигнат до върха. Догодина ще бъдем изцяло заводски отбор, което ще е голямо предизвикателство за нас. Нямаме търпение да видим Маверик на мотора“, се казва в съобщението на Априлия.

Мястото на Винялес в Ямаха най-вероятно ще бъде заето от Франко Морбидели. Привличането на Маверик затваря вратата за Андреа Довициозо, който дълго време бе свързван с преминаване в отбора след като направи няколко теста с мотора на италианците.