Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазепин глобен за неспазване на червен светофар

Мазепин глобен за неспазване на червен светофар

1607
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин; снимка: Хаас

Името на Никита Мазепин отново се появи в новините и пак в негативен контекст. Руснакът, който трябва да дебютира този сезон във Формула 1 с екипа на Хаас, е бил глобен за преминаване на червен светофар.

Провинението е станало в Бракнел, Оксфордшир. Инцидентът е станал на 24 юни миналата година – малко преди началото на шампионата Формула 2, в който Мазепин се състезаваше. На изслушването в съда е било посочено, че той е преминал на светофарната уредба 1,7 секунди, след като е светнала червената светлина. Постановено е да плати глоба от 274 паунда и разходите по съдебното разглеждане. Пилотът е получил и три наказателни точки в шофьорската си книжка.

По време на сезона във Формула 2 Мазепин участва в редица инциденти. Резултатът от тях бяха 11 наказателни точки в състезателния му лиценз – само на 1 от наказание. След като подписа с Хаас пък той се забърка в друг скандал, свързан с неприлично видео, публикувано в Инстаграм акаунта му. От Хаас заявиха, че са се занимали с въпроса и са разрешили ситуацията. Не бе съобщено обаче за никакви санкции.

Самият Мазепин изрази наскоро мнение, че отношението към него е различно в сравнение с това към други пилоти. Според него това се дължало на националността му.