Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас изрично потвърди, че Мазепин остава в тима за догодина

Хаас изрично потвърди, че Мазепин остава в тима за догодина

1479
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин; снимка: Хаас

Отборът на Хаас изрично потвърди, че пилоти на отбора през 2021 г. ще са Никита Мазепин и Мик Шумахер. Двамата бяха обявени преди седмици, след което обаче руснакът се забърка в скандал. В профила му в Инстаграм бе публикувано видео, предизвикало крайно негативни реакции.

От Хаас реагираха на видеото със остро съобщение, в което разкритикуваха поведението на Мазепин. В допълнение съобщиха, че със ситуацията ще се справят вътре в екипа. Последваха куп слухове за това, че руснакът ще бъде освободен от тима и на негово място ще вземат досегашния резервен състезател Пиетро Фитипалди. Днес екипът направи официално изявление. То гласи:

„Хаас F1 Тийм би искал да препотвърди, че Никита Мазепин и Мик Шумахер ще са пилоти на отбора за сезон 2021 в световния шампионат на Формула 1. В съответствие с предишното изявление, касаещо действията на Никита Мазепин (9 декември) – въпросът е решен вътре в организацията и няма да бъдат правени допълнителни коментари.“

Неофициално се говори, че получените от бащата на Никита пари осигуряват оцеляването на Хаас, поради което и 21-годишният руснак не е изхвърлен от отбора. Същевременно обаче се очаква Гюнтер Щайнер да предприеме достатъчно сериозни мерки, за да не се случват подобни неща в бъдеще.

Дмитрий Мазепин от доста време се опитва да влезе във Формула 1. Той обмисляше да купи Уилямс. Бе сред кандидатите за Форс Индия и дори заведе дело, след като за тима от Силвърстоун бе предпочетена офертата на сформирания от Лорънс Строл концерн. Съвсем скоро обаче го загуби, тъй като съдът постанови, че продажбата е протекла съвсем нормално.