Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазепин отново недоволен от Хаас: Правилата в отбора са различни за другата...

Мазепин отново недоволен от Хаас: Правилата в отбора са различни за другата част от гаража

1738
0
Никита Мазепин, Гюнтер Щайнер
Никита Мазепин и Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Никита Мазепин отново бе недоволен от тима си Хаас – този път след квалификацията за Гран при на Мексико. Руският пилот заяви, че изглежда „правилата в отбора са малко по-различни за другата част на гаража“, намеквайки отново, че отношението към него и съотборника му Мик Шумахер не е еднакво. Подобни разправии в ръководения от Гюнтер Щайнер екип се случват неколкократно този сезон.

От Хаас отказаха да дадат разрешение на Мазепин да изпревари Шумахер

Казаха му да запази позицията си. В квалификацията на пистата Зандвоорт Мик получи позволение да извърши такава маневра спрямо съотборника си. Руснакът не сдържа недоволството си още на трасето и попита дали му се подиграват.

„Чакахме на изхода от питлейна, за да си запазим позиция на пистата. Излязохме около две минути и половина (преди подновяване на сесията). Седиш там без одеяла, гумите изстиват. Знаех, че колите зад мен ще натискат, за да ги загреят, аз трябваше да сторя същото. Още в четвърти завой обаче видях, че съотборникът ми не го прави. И понеже това още е в началото на обиколката, можеше да си сменим позициите – както посочи той при предишния подобен случай в Нидерландия. Там обаче той получи зелена светлина, а на мен ми светна червено“, разясни ситуацията от своята гледна точка Мазепин.

Според Шумахер проблем няма, тъй като решенията за евентуална смяна на позиции в квалификация се взимат състезание за състезание. Съекипникът му заяви, че „избира битките си“ и много малко неща можели да го изнервят, докато е в колата.

„Не позволих ситуацията да ми повлияе по какъвто и да е начин. Треньорът ми ме е обучил да се справям много добре с подобни неща. Не мисля, че има кой знае какво, което може да ме изнерви, докато съм в колата. Въпросите трябва да са кратки, защото няма време. Не си седим в кръчмата да пием бира. И като получиш отговор, това е, продължаваш“, разясни руският пилот.

Гюнтер Щайнер посочи, че няма проблем с тона по време на радио комуникацията

„В крайна сметка Никита се оказа в по-добра позиция от Мик – нямаше трафик в обиколката си, загря гумите. Пилотите не виждат какво е пред тях. Ако беше изпреварил Мик, щеше да е пак в задръстване. Ние наблюдаваме цялото трасе и виждаме какво се случва“, каза шефът на Хаас в Гран при.