Начало Formula E News Мазерати MSG обяви пилотския си състав за сезон №10 във Формула Е

Мазерати MSG обяви пилотския си състав за сезон №10 във Формула Е

119
0
Джехан Дарувала и Максимилиан Гюнер, Мазерати MSG
жехан Дарувала и Максимилиан Гюнер, снимка Мазерати

Мазерати MSG обяви пилотския си състав за сезон №10 във Формула Е. Отборът продължава да разчита на Максимилиан Гюнтер. Опитният германец има нов съотборник в лицето на Джехан Дарувала. Индиецът заменя Едоардо Мортара и ще направи дебюта си в световния електрически шампионат.

Мазерати се присъедини към Формула Е в началото новата ера Gen3. Италианският производител обедини усилия с тима на Вентури. Първата кампания за тима на Мазерати MSG бе доста трудна. Но с напредване на сезона отборът подобри представянето си и дори спечели втория старт в Джакарта с Гюнтер. Така Мазерати записа първи успех в шампионат с едноместни болиди след повече от 50-годишна пауза

Вчера базираният в Монако отбор обяви пилотския си състав за сезон 2023-24. Тимът продължава да разчита на опитния Максимилан Гюнтер. Към него се присъединява Джехан Дарувала. Индиецът ще направи дебюта си във Формула Е. Миналия сезон той бе резерва в тима на Махиндра Рейсинг и участва в сесиите за новобранци в Берлин и Рим. Сега той става титулярен пилот в електрическия шампионат и заменя Едоардо Мортара. Швейцарецът на свой отиде в Махиндра, където си партнира с Ник де Врис. Преди това Дарувала е карал във Формула 2 и дори направи няколко теста с болид на Макларън.

„Формула Е е много различна от това, с което съм се занимавал преди това във всички други младежки формули, така че има много какво да науча“, сподели Дарувала.

„Всъщност да бъда настрани за един сезон [като резервен пилот] беше доста добре. Научих доста неща зад кулисите. Тъй като бях резерва на Махиндра, се предполагаше, че ще отида там. Аз обаче винаги съм бил пилот, който е искал най-доброто за себе си. Мениджърите ми искат най-доброто за мен, След това получихме тази възможност от Мазерати MSG. Това беше огромно за мен, те са огромна марка. Има много наследство и нямам търпение да представям тризъбеца“, добави Джехан Дарувала.

Междувременно Гюнтер няма търпение да започне втория си сезон с Мазерати MSG и да се бори за още по-силни резултати

„Много съм горд, че продължавам да работя с Maserati MSG Racing. Имахме страхотен първи сезон заедно, особено заради динамиката, която набрахме през втората половина на година и спечелихме една победа, четири подиума и два полпозишъна“, каза Гюнтер.

„Продължавам да надграждам тази база и очаквам с нетърпение сезона през 2024 г. , както и да работя с Джехан като мой нов съотборник. След като видях как се развиват резултатите ни през тази година, съм убеден, че можем да постигнем по-големи и по-добри неща в бъдеще“, добави пилотът на Мазерати MSG.

„Развълнувани сме от пилотите ни за сезон 10. Сигурни сме, че комбинацията от опита на Макс и решителността на Джехан ще се окаже конкурентна комбинация. Макс ни впечатли през целия сезон 2022/23 и продължаването на отношенията ни беше естествено решение. Той има брилянтна скорост, отлично разбира пакета GEN3 на Формула Е и има пет сезона опит“, заяви Джеймс Роситър.

„Въпреки че е само на 26 години, той притежава впечатляващо количество знания. Този опит ще бъде безценен за Джехан, който вече показа добри перспективи в двата си теста за новаци с Махиндра по-рано тази година. През последните четири години той демонстрира скорост и решителност във Формула 2 и ясно показа, че има всичко необходимо, за да печели състезания“, добави директорът на Мазерати MSG Джеймс Роситър.