Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Медиите в Италия разкритикуваха Фетел

Медиите в Италия разкритикуваха Фетел

3593
0
Себастиан Фетел
Фетел пред Льоклер в Австралия, снимка: Ферари

Медиите в Италия разкритикуваха Себастиан Фетел след първия кръг от новия сезон в Австралия. Германецът завърши на 4-о място след старт от 3-а позиция, като бе изпреварен от Макс Верстапен.

В края той бе настигнат от съотборника си Шарл Льоклер. Последният обаче получи инструкции от бокса да не го атакува. Така Шарл завърши 5-и, но темпото и на двамата беше далеч от това на пилотите на Мерцедес и на Верстапен.

Популярното издание „Гадзета дело спорт” оцени представянето на Фетел като „слабо”. „Льоклер изглеждаше пилотът, който има повече енергия и открито призна, че му е било казано да остане зад Фетел във финалния етап от състезанието”, написа в анализа си медията.

Самият Фетел заяви, че очаква Льоклер да го притиска през целия сезон. Роденият в Монако пилот беше привлечен от екипа на Алфа Ромео, който до миналата година се казваше Заубер. В него Шарл се представи забележително и спечели много точки.

„Той ще ме поставя под голямо напрежение през целия сезон, каза Себ. – Ще бъде много оспорвано. Шарл е много талантлив. Сигурен съм, че ще имаме тежки битки. Но повече от това се надявам да се забавляваме много заедно.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter