Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното обясни нареждането към Льоклер: Решихме да не поемаме каквито и да...

Биното обясни нареждането към Льоклер: Решихме да не поемаме каквито и да са рискове

4498
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Новият шеф на Ферари Матия Биното обясни нареждането към Шарл Льоклер да остане зад Себастиан Фетел във финалните обиколки на Гран при на Австралия като решение на отбора да не поема рискове. Пилотите на Скудерията нямаха достатъчно темпо, за да се борят с Мерцедес в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Фетел бе изпреварен от Макс Верстапен и дори в един момент попита екипа си: „Защо сме толкова бавни?” Отговорът от питуола бе, че в момента не знаят причината.

Към края на състезанието Льоклер настигна съотборника си.

„Трябва ли да остана зад Себастиан? Да или не?”, попита той по радиото.

Отговорът бе: „Да. Намали, за да се отвори малка разлика.”

„Себастиан нямаше сцеплението, което очакваше, след като спря в пита и сложи гуми медиум. Макс Верстапен го атакува. При това положение решихме, че колата трябва да стигне до финала и той внимаваше с гумите до края. 10 обиколки преди карирания флаг като отбор решихме да не поемаме каквито и да са рискове, болидите да завършат и да вземат точки. Не се бореха за победа”, обясни Биното.

„Всяко влизане в бокса носи риск. А според мен най-важно е колите да стигнат финала и да вземат точки. В някои надпревари не си в най-добрата си форма, но пак е важно да запишеш актив. В крайна сметка това беше нашето решение.”

Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Льоклер прие инструкциите и след състезанието, заяви, че ситуацията е нормална. Той каза също така, че е мислил дали да не опита да направи най-бързата обиколка, която от този сезон носи допълнителна точка.

„Но беше само мисъл, защото [Валтери] Ботас беше доста бърз – доста по-бърз”, допълни Шарл.