Начало Рали Мийк се преобърнал 14 пъти по време на най-голямата си катастрофа (ВИДЕО)

Мийк се преобърнал 14 пъти по време на най-голямата си катастрофа (ВИДЕО)

81
0

Крис Мийк призна, че втората му катастрофа по време на рали Аржентина от WRC е била най-тежката в кариерата му досега. Пилотът на Ситроен удари камък при десен завой и скорост от над 150 км на 6-а предавка, като се преобърна общо 14 пъти по време на инцидента, който се случи в събота при второто преминаване на отсечката Los Gigantes.

След инцидента Мийк и навигаторът му Пол Нейгъл бяха откарани в медицинския център за допълнителни прегледи и минаха скенер. Оказа се, че те са без контузии, но преживяното със сигурност е било доста плашещо и за двамата.

„Това беше най-голямата катастрофа в кариерата ми, обясни Мийк. – Имахме пред нас десен завой, който се минава на пълна газ и се стеснява в края си. Това означава, че в средата му трябва да натиснеш спирачката. Но в последния момент аз мръднах 4-5 см вляво, за да се подготвя за взимането му.

Завих в същия момент, както и останалите пилоти. Това се вижда от линиите на другите. След това колата започна да недозавива и имаше малък камък от външната страна, покрит с пясък. Ударихме го и се случи инцидента. Беше моя грешка, но според мен не заслужавахме това, което се случи. Не се случи, защото проявих излишна смелост.“