Начало BG спорт Мегапорт атакува титлите у нас и тази година с нов автомобил

Мегапорт атакува титлите у нас и тази година с нов автомобил

563
0
Георги Гаджев и Мирослав Ангелов
Георги Гаджев и Мирослав Ангелов, снимка: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Георги Гаджев ще атакува титлите у нас и тази година с нов автомобил. Това е Шкода Фабия R5 Evo. През 2019 г. двамата записаха най-успешната година за клуба с титли в България, Сърбия и Зона Балкани на ФИА.

Официалното закриване на сезона се състоя в новия SKODA ЦЕНТЪР ДРУЖБА в присъствието на медии, официални лица и приятели на моторните спортове. Шампионската им кола Фабия R5 е изложена за почитатели и клиенти на Skoda в продажбено-сервизния център от началото на годината. Тя ще остане там до 17 януари.

В сезон 2019 Ангелов и Гаджев успяха да запишат 8 победи в рали, рали-спринт и планинско. Второ място в рали България, победа в Сливен и Твърдица, и трето в генералното на рали Сърбия с първи резултат от екипажите за националния шампионат осигури 225,20 т. за генералното класиране в рали шампионата на България.

Това е нова и втора поредна титла за Мирослав Ангелов и Мегапорт . С навигатора си Георги Гаджев са шампиони и в клас RC2 на националния шампионат, а Мегапорт Рейсинг първи в отборното класиране със 75 т.

Тандемът спечели Европейския рали трофей в зона Балкани в най-високия клас – ЕRT1 с победите си в България и 3-о място в генералното класиране на рали Сърбия и 4-о в Ешок в Турция.

В подготовката за рали Сърбия Ангелов и Гаджев спечелиха две ралита в западната съседка – Валево и Джердап Рали, което им осигури и титла в отворения клас на националния шампионат на Сърбия за пилотите, които не са заявени за генерално класиране в първенството, но имат събрани точки в състезания от годината.

Мегапорт постигна три победи в рали-спринта, на всички състезания, в които участва – във Видин, Бургас и Сливен. Но не взе титлата в шампионата, след като сливенския кръг не бе признат за крайното класиране, а вместо него бе организиран кръг в Ихтиман, който Ангелов и Гаджев пропуснаха поради застъпване с предварително изготвената състезателна програма на екипа.

Екипажът записа и една победа в кръг от планинския шампионат – в Раховец-Лясковец, където участва като подготовка за рали Твърдица.

През сезон 2020 г. Мегапорт ще закупи нов автомобил Шкода Фабия R5 Evo, с който да се бори за нови титли. Моделът вече се доказа в ралитата като по-бърз и надежден от първата генерация R5. Визуално Фабия R5 Evo има малки промени във фаровете, предната и задната броня, но голяма еволюция отвътре.

Шкода Моторспорт успя да увеличи хода на окачването в двете конфигурации – асфалт и макадам, с 30 мм, което подобрява сцеплението. Центърът на тежестта е снижен, охлаждането е подобрено с нов радиатор и оптимизирана електрическа помпа.

Нов електронен блок осигурява повишаване на мощността в зависимост от условията с 3 к.с. R5 Evo има подобрено управление, спирачна система, омасляване и надеждност, както и снижени разходи за ревизия.