Начало Рали Мексико може да е единственото WRC рали за Кен Блок този сезон

Мексико може да е единственото WRC рали за Кен Блок този сезон

45
0
Кен Блок

Рали Мексико може да е единствения WRC старт за Кен Блок този сезон. Американецът се надяваше да направи поне три надпревари от световния шампионат, но има вероятност да не успее заради припокриващите се календари на различните първенства, в които участва.

Програмата на Блок за Рали Америка, Глобал Раликрос и X Геймс може да не позволи на колоритния пилот да кара в други състезания от световните серии.

– За момента поне положението е такова – караме в това рали и толкова. Нямаме време и бюджет, но най-вече време. Страшно би ми се искало да участвам и в други WRC кръгове, но точно в момента програмата ми включва шест седмици пътувания и само два дни у дома. Дойдох тук (в Мексико – б.р.) от демонстрации по време на старт от австралийските серии V8 на Аделаида и нямах никакво време за тестове. Всъщност се качих за първи път във WRC автомобил след Финландия миналата година! – обясни американецът.

Във WRC Блок има най-голям опит точно в рали Мексико. Настоящото му участие е пето там, след като дебютира в надпреварата преди шест години. Той имаше известни промени в началото, като дори смутено призна, че се е ударил на същото място, където претърпя инцидент и миналия сезон.

– Все още мисля, че класиране в топ 10 е възможно. Не смятам, че мога да доближа топ 5, освен ако не се случи нещо сериозно с някои от основните екипажи. Ако обаче успея да взема точки, ще съм много щастлив, имайки предвид липсата на всякакви тренировки – допълни той.