Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес като че ли са малко по-доволни от цялостния баланс, заяви...

В Мерцедес като че ли са малко по-доволни от цялостния баланс, заяви Верстапен

1610
0
Макс Верстапен
снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен записа трето време в петъчната втора свободна тренировка преди Гран при на Австралия, първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Холандският състезател на Ред Бул заяви, че е доволен от петък и засега се чувства добре в болида си RB15.

„Винаги има, разбира се, какво да подобрим, а и още не сме достатъчно бързи, но днес бе едва първият ден от сезона – предстои ни дълъг път”, коментира Верстапен

В Мерцедес изглеждат бързи и като че ли са малко по-доволни от цялостния баланс. Ние вървяхме добре с медиум и софт, но все още трябва да се трудим, за да разберем поведението на гумите. Освен това моята програма бе по-различна в сравнение с тази на другите екипи, така че определено можем да спечелим малко време. Нямаше проблеми и от страна на задвижващата система.”

Пиер Гасли съобщи по радиото в края на втората сесия, че няма мощност

Впоследствие от Хонда заявиха, че няма проблем с агрегата в болида на французина.

„Беше страхотно да сме отново на писта. Това бе и първият ми петък с Ред Бул – наистина специален момент за мен”, коментира Гасли. „Денят бе положителен. Изпробвахме много неща и усещането в автомобила се подобряваше с всеки изминал тур. Имаме още работа, но сме доста доволни от колата. Нямахме никакви очаквания за днешния ден, тъй като след тестове е трудно да имаш реална представа за темпото на останалите. Във втората тренировка открихме добра посока за работа и аз се чувствах по-добре зад волана в сравнение с първата сесия. Загубата на мощност се оказа малък проблем със сензор.”