Начало Избрани Мерцедес може да приеме обратно Де Врис

Мерцедес може да приеме обратно Де Врис

1103
0
Ник де Врис, Мерцедес
Ник де Врис, снимка Мерцедес

Мерцедес може да приеме обратно Ник де Врис. Това твърди оперативният директор Андрю Шовлин. Според неговите думи, германският производител би се радвал отново да разполага в редиците си с нидерландеца, дори и в ролята на резервен или тестов пилот.

Де Врис се присъедини към Алфа Таури в началото на този сезон. 28-годишният състезател пристигна с огромни очаквания в семейството на Ред Бул заради успехите си в предишни шампионати. Пред това Де Врис стана шампион във Формула 2 и Формула Е и записа един впечатляващ старт с Уилямс.

За нещастие, Де Врис така и не успя да оправдае очакванията на Ред Бул и д-р Хелмут Марко. Нидерланецът бе освободен от Алфа Таури след само 10 старта и заменен с Даниел Рикиардо. Така той няма да стартира в домашната си надпревара на пистата „Зандвоорт“, която ще се проведе в края на август.

От Ред Бул обясниха причините, довели до освобождаването на Де Врис. Шефът на Алфа Таури Франц Тост пък заяви, че той не е бил достатъчно подготвен за F1. Междувременно световните шампиони Себастиан Фетел и Люис Хамилтън изразиха съчувствие към 28-годишния състезател.

По-рано тази седмица Де Врис написа пост в социалните мрежи. Нидерланецът благодари на шанса, който му е бил предоставен, но съжалява, че мечтата му да кара в F1 е била разрушена толкова рано. Той също така не разкри какви са бъдещите му планове

Понастоящем не се знае какво е бъдещето на бившия пилот на Алфа Таури. Малко след като бе уволнен от отбора от Фаенца, Де Врис бе забелязан да разговаря с Тото Волф. Това породи спекулации, че той може да се върне в Мерцедес като резервен пилот. В момента тази роля се изпълнява от Мик Шумахер.

28-годишният състезател познава отлично обстановката в Мерцедес, след като бе в ролята на резервен състезател от 2020 до 2022 г. През това време той караше и за отбора на германския производител във Формула Е и стана световен шампион през сезон 2020-21.

Според някои слухове, той може да се озове обратно във Формула Е. Говори се, че няколко отбора проявяват сериозен интерес към него. Друга опция е световният шампионат за издръжливост на ФИА, където нидерландецът също има много опит.

Междувременно Андрю Шовлин заяви, че Де Врис ще бъде добре дошъл обратно в Мерцедес. Британският инженер обаче вярва, че нидерландецът ще пробва да си намери титулярно място в друг отбор от F1.

„Смятам, че Ник ще търси нещо повече от това да стане пилот на симулатор. Той иска да се състезава“, каза Шовлин.

„Двамата разменихме няколко текстови съобщение. Той каза, че ще ме уведоми как вървят плановете му“, продължи оперативният директор на Мерцедес. „Ник сигурност беше много полезен за нас в тази роля и ще се радваме да се върне обратно при нас. Подозирам обаче, че той ще се съсредоточи върху намирането на титулярно в някой шампионат.“

„Ако не стане в F1, то Де Врис може да се прехвърли в някоя друга голяма и конкурентна серия. Той очевидно е много талантлив, все пак шампион във F2 и шампион във Формула Е, която е много трудна за спечелване. Това ме кара да вярвам, че той отново ще гледа да седне на печелившо място“, завърши оперативният директор на Мерцедес.