Начало Избрани Мерцедес не се определя като фаворит за победата в Абу Даби

Мерцедес не се определя като фаворит за победата в Абу Даби

1517
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел, снимка Мерцедес

Мерцедес не се определя като фаворит за победата в Абу Даби. Германският производител се съмнява, че ще повтори събитията от състезанието в Сао Пауло.

Сезон 2022 започна изключително трудно за Мерцедес. Тимът от Бракли не успя да разтълкува по най-добрия начин новите технически правила на спорта. Автомобилът на Сребърните стрели W13 бе с изключително радикален дизайн, който имаше повече недостатъци, отколкото предимства.

С напредване на кампанията Мерцедес постигна известен напредък. В Унгария Ръсел записа първия си полпозишън във Формула 1, но нямаше шанс за победата. След края на лятната пауза той и Люис Хамилтън започнаха все по-често да се качват на подиума.

Последната голяма актуализация на Мерцедес бе в Остин. Тогава Хамилтън бе близо до победата. Седмица по-късно в Мексико той и Ръсел отново бяха близо до успеха, но за съжаление грешна стратегия отново остави германския производител с празни ръце.

В Бразилия двете коли на тима показаха отлична скорост още в тренировките. После Ръсел спечели съботния спринт, докато Хамилтън бе трети. Седемкратният световен шампион потегли с една позиция напред в основната надпревара заради наказанието на Сайнц. По този начин Мерцедес окупира първата стартова редица з първи път от началото на тазгодишната кампания. После отборът от Бракли наложи доминацията си в дългото състезание в Сао Пауло и записа двоен успех. Изненадващо, победата бе спечелена от Ръсел, а не от Хамилтън. По този начин бившият шампион в F2 най-накрая изпълни своята детска мечта да се качи на най-високото стъпало на подиума.

Въпреки двойната победа в Бразилия, Мерцедес не се определя за фаворит в Абу Даби. Според предварителните очаквания пистата Яс Марина трябва повече да подхожда на болида на Ред Бул, който има отлична скорост във високоскоростните завои и дългите прави.

„Според мен, в Абу Даби отново ще сме пред Ферари, но на малка крачка зад Ред Бул“, каза Волф.

Мерцедес имаше много силно темпо и в Гран при в Мексико. За съжаление тогава германците решиха за използват твърди гуми, което на практика съсипа състезанието на Хамилтън и Ръсел.

„Мисля, че последните две състезания бяха на по-бавни трасета. Точно това са местата, на които автомобилът ни се представя най-добре. Напредъкът, който постигнахме през последните няколко месеца е наистина невероятен“, сподели Ръсел.

„От Остин насам или се борихме за победа или имахме възможност да я постигнем. Това бе стимул, който даде на всички нас увереността, че ще работим здраво през зимата и отново ще бъдем на върха от началото на следващата година“, добави пилотът на Мерцедес.

Волф също иска неговият отбор да направи още една огромна крачка напред в развитието си през зимната пауза и да се бори за победи още от първия старт от сезон 2023.

„Ще дадем всичко от себе си, за да излезем още в първия тест с автомобил, който може да се бори за победи.“

Шефът на Мерцедес се съмнява, че пистата Яс Марина ще подхожда толкова добре на болида W13. „Мисля, че трасето в Абу Даби на хартия е много по-трудно за нас, защото все още сме твърде бавни на правите. Но от друга страна вече знаем защо е така“, добави Тото Волф.

Днес Мерцедес обяви партньорството си с Einhell. Германската компания е един от водещите производители на акумулаторни инструменти и електрическо градинско оборудване.

Einhell ще се присъедини към Мерцедес от 1 януари 2023 г. Акумулаторни инструменти на компанията ще бъдат предоставени във фабриката на тима в Бракли, както и в състезателния гараж. Логото на германската марка ще бъде поставена върху костюмите на пилотите, както и върху болида за следващата година.

Партньорството обединява две марки, които са синоним на техническо съвършенство. Мерцедес и Einhell си поставят смели цели и винаги се стремят към максимална производителност, независимо дали става дума за автомобил, който се състезава на писта, или за електрически инструменти у дома.

„Радваме се да си партнираме с Einhell, които се присъединяват към нас като „Официален експерт по инструментите. С постоянното си развитие на технологиите, те постоянно поставят нови стандарти в своята индустрия. Използвайки акумулаторните инструменти и оборудване на Einhell, ние се възползваме от най-новите технологии за максимална производителност“, заяви шефът на Мерцедес Тото Волф.

„Успехът ни се дължи най-вече на екипния ни дух, динамиката и ясната и смела цел“, каза главмият изпълнителен директор на Einhell Germany AG Андреас Кройс.  „Като визионери в индустрията „Направи си сам“, ние мислим мащабно. Ето защо партньорството с отбора на Мерцедес е стратегическа следваща стъпка за нас към целта ни да се превърнем в международен пазарен и технологичен лидер в областта на акумулаторните инструменти за дома и градината.“