Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да прави паралелно две коли: В такава ситуация трябва да...

Мерцедес няма да прави паралелно две коли: В такава ситуация трябва да изберем посока и да вложим всичко, каза Волф

4153
0
Мерцедес F1
снимка: Майкъл Потс

Мерцедес трябва да избере посока, в която да работи по колата си оттук нататък във Формула 1 и бюджетният лимит не е пречка за това, заяви Тото Волф. Шефът на отбора от Бракли обясни, че екипът ще вложи всичко налично в проекта, по който избере да се съсредоточи. Това означава, че тимът няма да прави паралелно два болида. Необходимо е обаче да се вземе решение за по-нататъшното развитие.

„Невероятно трудно е да се навакса такова предимство, (каквото има Ред Бул), но ние това трябва да сторим. Нямаме избор. Не съм сигурен, че бюджетните ограничения реално са пречка“, каза Волф.

„В ситуация като нашата просто трябва да решим в каква посока да вървим и да насочим всички средства натам. Не мисля, че сме ограничени от тавана на годишните разходи. Нямаме да развиваме паралелно два автомобила. Ще работим по една кола. В следващите дни и седмици ще решим коя ще е тя“, допълни шефът на Мерцедес в F1

Предполага се, че от Мерцедес ще изчакат да видят как ще работи F1 W14 с първите планирани новости. Те трябва да се появят в следващите надпревари. Междувременно обаче техническият директор на екипа Майк Елиът е получил ултиматум. Ако с тези части няма напредък, той ще бъде сменен.

Междувременно след трудния старт на сезона отново се заговори за това дали Люис Хамилтън ще остане във Формула 1 с Мерцедес. Седемкратният световен шампион изрази разбиране и подкрепа за тима си в Бахрейн. Малко след това обаче каза, че в отбора не са го послушали за посоката на работа по новата кола. Това предизвика сериозен отзвук, включително анализи дали Хамилтън би си тръгна от Мерцедес. Стигна се до предположения накъде би могъл да се насочи. Едно от предположенията бе Ферари.

По време на уикенда в Бахрейн самият Хамилтън заяви, че не възнамерява да ходи никъде. Неодобрително коментира предположения на Деймън Хил и Дженсън Бътън, че има вариант да си тръгне. В този дух Мерцедес публикува снимка на англичанина с изречението: „Не планирам да ходя където и да е другаде“.