Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ред Бул е на друга планета. От това боли най-много, защото...

Волф: Ред Бул е на друга планета. От това боли най-много, защото напомня за най-добрите ни години

5395
0
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

Тото Волф определи петото и седмо място на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в Гран при на Бахрейн като един от най-лошите дни на Мерцедес в спорта. Ръководителят на екипа от Бракли добави, че не е виждал във Формула 1 да се случват чудеса, но е ясно, че осемкратните световни шампиони трябва са променят болида си.

„Това бе един от най-лошите ни дни в спорта. Положението изобщо не е добре. Нямаме скорост откъдето и да го погледнете. Крайният резултат в Бахрейн е отражение на тестовете, в които от Астън Мартин бяха много бързи. Заслужиха си подиума“, коментира шефът на Мерцедес.

Тото Волф
Тото Волф; снимка: Андро Дюлгерян

„Ред Бул пък е на друга планета. От това боли най-много, защото напомня за нашите най-добри години, когато бяхме на секунда пред всички останали. Имаме отправната точка и трябва да вървим стъпка по стъпка, за да се върнем към челото, което абсолютно можем да сторим“, допълни Волф

„Автомобилният спорт е луда работа. Не знам какво ще се случи тази година. Другата седмица може да открием нещо и да спечелим половин секунда. Не съм виждал подобно нещо досега, но знае ли човек. Но определено трябва да променим колата, за да имаме шанс да се борим“, каза още Волф.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин посочи, че по време на уикенда в Бахрейн отборът е успял да постигне известен напредък. Изчистени са били част от проблемите във високоскоростните завои. Люис Хамилтън отбеляза, че се е опасявал дали с Джордж Ръсел ще могат изобщо да стигнат до Q3. Впоследствие коментира, че всъщност квалификацията е преминала добре. На F1 W14 обаче му липсва аеропритискане, особено в задната част.

„Беше много трудно състезание. Разликата спрямо Ред Бул е огромна, а освен това Астън Мартин и Ферари също са пред нас“, продължи Шовлин

„Ясно е, че ни предстои много работа. Трябва да съставим план и да се постараем да подобрим автомобила. Нямаме достатъчно цялостно прилепяне. На писта като Сахир пилотите нямаше какво да направят, за да могат да атакуват.“

„Все пак е окуражаващо да се види как отборът се стегна и колко добре работят пилотите ни заедно. За втори сезон започваме с изоставане и не си правим никакви илюзии, но това е неприемлива за отбора ситуация. Имаме няколко дни, за да се прегрупираме преди Саудитска Арабия“, добави оперативният директор на Мерцедес.