Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Фокусираме се върху ограничение на щетите

Мерцедес: Фокусираме се върху ограничение на щетите

3687
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Отборът на Мерцедес ще се фокусира върху ограничение на щетите, тъй като не може да разреши проблемите с болида си F1 W13, заяви оперативният директор на екипа Андрю Шовлин. Той разказа за програмата на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в първите тренировки през уикенда за Гран при на Бахрейн. И двамата пилоти не намериха оптимални настройки и имаха грижи с колите си.

„В началото на тренировките решихме двете ни коли да са в различни спецификации. Това бе полезен тест и получихме ясни данни кои настройки и вариант на пода са най-добри за (намаляване на) подскачането. Все още имаме проблем със смъкване задната част на колата по-ниско. Опитите ни да го направим доведоха до доста неравномерно поведение във втората сесия“, обясни Шовлин.

„По отношение на темпото изоставаме значително от Ферари и Ред Бул, особено от Макс [Верстапен] в дълга серия. Има някои сравнително лесни решения относно баланса, които бихме могли да приложим за съботата, но няма да спечелим нещо повече от няколко десети от секундата.“

Андрю Шовлин; снимка: Мерцедес

„По-важното е, че продължаваме да учим колата. Изглежда не разбираме подскачането толкова добре, колкото други отбори. Очакват ни трудни дни и трябва да се съсредоточим върху ограничаване на щетите. Същевременно е необходимо да продължим с експериментите, за да търсим по-добър вариант за автомобила си“, каза още оперативният директор на Мерцедес

Междувременно Ландо Норис закачи Хамилтън за новата му каска. Седемкратният световен шампион смени дизайна и основният цвят отново е жълто като в началото на кариерата му. Шлемът на пилота на Макларън също е основно в жълто.

„Благодаря за уважението с каската, @lewishamilton“, написа в Инстаграм Норис.

„Всъщност аз използвам жълто отпреди да си роден, така че в ретроспекция твоята каска ми отдава почит“, отговори в същия стил Хамилтън.