Начало Избрани Мерцедес също увеличава мощността на своя двигател?

Мерцедес също увеличава мощността на своя двигател?

4833
0
Мерцедес W13
снимка, Мерцедес

Мерцедес е увеличил мощността на своя двигател. Това твърдят различни източници, близки до германския производител. Според тях, Мерцедес е намерил начин да повиши производителността на своя силов агрегат с поне 10 к.с.

F1 замрази развитието на задвижващите системи в F1 през 2022 г. По този начин производителите няма да могат да правят промени по своите агрегати с цел повишаване на производителността до края на сезон 2025. Въпреки това те имат те имат право да правят модификации, свързани с подобряването на надеждността на моторите. Така някои производители могат да използват тази вратичка и да направят някои сериозни подобрения на двигателите.

Ферари е един от производителите, които със сигурност са направили някои изменения в задвижващата си система. Скудерията се сблъска с редица усложения, свързани с издръжливостта на своите двигатели както в своите болиди, така и в тези на клиентските тимове Алфа Ромео и Хаас. Това беше и причината тимът от Маранело да използва занижени режими на двигателя и да не разполага с добра скорост на правите.

Говори се, че новият силов агрегат на Скудерията ще бъде по-мощен с 30 к.с. Това подобрение трябва да бъде в резултат на разрешаване на всички проблеми, с които се сблъска екипът през 2022 г. От Ферари отрекоха каквито и да е твърдения, свързани с по-голямата мощност на своя агрегат.

Сега се предполага, че в Мерцедес също са намерили още конски сили благодарение на подобрена надеждност. Според слуховете, идващи от Бриксуърт, двигателят на германския двигател е повишил производителността си с двуцифрено число.

Наскоро Тото Волф призна, че остава голям оптимист за шансовете на Мерцедес сезон 2023, макар да е здраво стъпил на земята.

„Ако представянето ни е на нивото, на което се надяваме да бъде, можем да участваме в борбата на върха“, каза Волф

„Това би било добра отправна точка, но нека не я приемаме за даденост. Може да се случи и така, че да имаме изоставане, каквото имаше в края на миналия сезон. Вярвам, че в нашия автомобил и неговата философия има още толкова много потенциал и че може би ще имаме много голяма и стръмна крива на развитие през следващите месеци.“

Мерцедес ще вдигне покривалото на W14 на 15 февруари по време на специално събитие на Силвърстоун. На него ще присъстват Волф, както и титулярните пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Двамата веднага ще изпробват автомобила в рамките на кратък шейкдаун.

Все още не се знае дали Мерцедес ще заложи на различна концепция спрямо тази от сезон 2023. Говори се, че Сребърните стрели ще запазят радикалния си дизайн, който обаче ще бъде сериозно преработен. През последните седмици обаче в Мерцедес може би са направили няколко промени в дизайна на автомобила. Това вероятно ги поставя в надпревара с времето, за да могат да подготвят своя болид навреме за събитието в сряда.