Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Шесто и девето място бе максимумът и при симулациите предвид позициите...

Мерцедес: Шесто и девето място бе максимумът и при симулациите предвид позициите ни на старта

2914
0
Люис Хамилтън, Кевин Магнусен, Гуаню Жу
снимка: Пирели

Джордж Ръсел финишира шести, а съотборникът му Люис Хамилтън бе девети в Гран при на Китай. Симулациите на Мерцедес преди надпреварата на пистата в Шанхай сочели, че това е възможно най-добрият резултат за тима от Бракли като се имат предвид стартовите позициите на пилотите. Ръсел бе осми на грида, а Хамилтън – 18-ти.

„При старт от осмо място очаквахме да наваксаме няколко позиции. Може да се каже, че резултатът е честен. Знаем, че имаме работа за вършене. Битката ни днес с [Фернандо] Алонсо и [Оскар] Пиастри бе подобна на тази от последните три състезания, така че шеста позиция е мястото, за което се борим“, коментира Ръсел

„Като цяло беше интересен уикенд. При наличието на спринт се оказахме с два много различни типа настройки. Има много информация за преглед и се надявам да помогне. Трябва да продължим да подобряваме автомобила, за да завършваме по-напред. Ще работим упорито, за да го сторим“, каза още по-младият английски пилот на Мерцедес.

Хамилтън сподели, че състезанието е било тежко за него, макар да успя да влезе в точките. Седемкратният световен шампион стартира от 18-та позиция на грида и преодоля по-голямата част от колоната, за да завърши девети.

„Вчера направих лоша промяна в настройките на колата си и платих цената за това. Планирам да не го допускам в бъдеще! Колата изглежда работи в много малък прозорец. Наистина си мислех, че постъпвам правилно“, каза Хамилтън.

„За съжаление вчерашното класиране в квалификацията ми направи живота труден днес. Отборът свърши страхотна работа при спиранията в бокса. Джордж също бе с чудесно представяне и взе солидни точки. Убеден съм, че следващата надпревара в Маями ще е по-добра“, допълни Хамилтън.

Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф каза, че предвид позициите на Ръсел и Хамилтън на стартовата решетка шесто и девето място са били най-доброто предвиждане на симулациите

„Колата ни не е достатъчно бърза. Ние обаче не трябва да търсим магическо решение всеки уикенд. Необходимо е да се съсредоточим върху извличането на максимума от пакета, с който разполагаме. Днес болидите ни не бяха в точния работен прозорец. Направихме прекалено много екстремни промени след спринта и сами си превърнахме решителната част от уикенда в предизвикателство“, продължи шефът на Мерцедес.

„Наясно сме, че този резултат не е достатъчно добър. Разликите зад Ред Бул са малки. Дребни детайли могат да донесат сериозно предимство по отношение на крайните резултати в състезание. Тепърва ще имаме новости за F1 W15 и се надяваме те да са стъпка към подобрение поведението на болидите ни“, добави Волф.