Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще разглоби целия F1 W14 в търсене на причините за петъчните...

Мерцедес ще разглоби целия F1 W14 в търсене на причините за петъчните проблеми

6507
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Редица проблеми спънаха тима на Мерцедес през втория ден от предсезонните тестове на отборите от Формула 1. Джордж Ръсел загуби време за работа заради повреда в хидравличната система. Освен това е била засечена странна загуба на аеропритискане на предната ос. Един от основните сензори на колата спрял да работи. Причините за това не са ясни и се смята, че екипът ще разглоби болида, за да търси какво е причинило проблемите.

Вечерта след края на изпитанията в петък имаше среща на пилотите Ръсел и Люис Хамилтън, Тото Волф и неколцина от инженерите на екипа. От Мерцедес все пак отбелязаха, че са събрали ценни данни благодарение на направените общо 98 обиколки.

„Не е особено хубаво колата да спре на пистата с технически проблем, а и не успяхме да намерим добър баланс в променящите се условия“, коментира оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин

„Трябва да проведем известно разследване и някои анализи защо петъкът бе толкова труден, докато предходният ден премина сравнително плавно. Работата ще продължи до късно. Не се съмнявам, че утре сутринта ще знаем повече по въпроса. Интересно ще е да видим дали в събота ще успеем на наваксаме загубеното време“, допълни той.

Хамилтън завъртя 72 обиколки и в края на деня отбеляза, че заради жегата по-рано гумите са прегрявали.

„Това е често явление в Бахрейн. Всички се трудят страшно упорито, изключително фокусирани са и се стараем да открием всичко възможно за F1 W14. Имаме много работа, планирана за последния ден от предсезонния тест“, каза още седемкратният световен шампион.

Ръсел спря на пистата след едва 26 тура и съжаляваше, че техническият проблем попречи на неговата програма

„За съжаления повредата в хидравликата ни коства известно време на пистата. Въпреки че не успяхме да си довършим програмата, открихме някои интересни неща в данните от деня. Това е положително. Тази вечер ще анализираме информацията, като целта е да подобрим времената си за обиколка. Не сме отключили всичко в F1 W14. Всички работят здраво, за да извлечем максимума от последния ден на теста“, обясни Ръсел.