Начало Формула 1 Мерцедес запали F1 W14

Мерцедес запали F1 W14

6074
0

Екипът на Мерцедес сподели видео клип от първото запалване на F1 W14 – болида на тима за сезон 2023 във Формула 1. Отборът от Бракли завърши трети в класирането при конструкторите пред 2022 г. след 8 поредни титли. Мерцедес имаше различна концепция за колата си от Ред Бул и Ферари и трудно я караше да работи. Автомобилът вървеше на отделни писти, а екипът се бори месеци наред с проблемите му. Все пак прогрес имаше и към края на сезона дори се коментираше дали Мерцедес няма да изпревари Ферари в подреждането при конструкторите. Това не се случи, а в Бракли се надяват да са открили решенията на грижите си от изминалата състезателна година.

„Напредъкът (през 2022 г.) със сигурност бе забележителен“, отбеляза Люис Хамилтън

„Винаги съм бил убеден, че отборът е в състояние да се справи. Не съм се съмнявал, че ще постигнем целите си, но през годината имаше много проби и грешки. Толкова много проблеми… Имаше моменти, когато носехме новости на писта, а те не работеха. Пробвахме различни неща и не се получаваха“, продължи седемкратният световен шампион.

„Този процес обаче те кара да учиш и да растеш. Изминалият сезон бе точно за това. Имаше провали, разбиване на его, подсилване на взаимоотношенията и комуникациите ни. От тази гледна точка преживяното бе истински полезно“, каза още пилотът на Мерцедес.

Съперниците на Мерцедес очакват отборът да се върне в битката за победи догодина

Хелмут Марко отбеляза, че отборът от Бракли винаги е бил по-стабилен в сравнение с Ферари. Според съветника на Ред Бул напускането на Матия Биното допълнително ще отслаби Скудерията. Той очаква Мерцедес да се окопити през 2023 г. Подобно изявление направи и Шарл Льоклер.

„Наистина вярвам, че Мерцедес ще е в битката (догодина). Друг отбор? Не съм видял признаци, че има екип, който е в състояние да се присъедини към настоящите топ 3. Но Мерцедес ще е с много силна кола. Видяхме какъв напредък постигнаха от първите до последните надпревари през изминалия сезон. Според мен са разбрали какво са сбъркали. Така че борбата през 2023-та вероятно ще е между три отбора“, каза Льоклер.