Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес: Макс избира да форсира ситуациите, в Ред Бул са наясно, че...

Мерцедес: Макс избира да форсира ситуациите, в Ред Бул са наясно, че е виновен

8614
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
снимка: ATP

Тонът от страна на Ред Бул в коментарите относно катастрофата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън по време на Гран при на Италия демонстрира, че в екипа от Милтън Кийнс са наясно с вината на пилота си, убедени са в Мерцедес. Андрю Шовлин, който отговаря за работата на писта в екипа от Бракли, допълни, че нидерландският пилот винаги избира ескалация на определени ситуации пред това да отстъпи позиция на английския си съперник.

„Тъжно е, че състезанието на Люис приключи така, но изпитваме известно облекчение благодарение на допълнителната защита от страна на хейлото. Без него ситуацията щеше да е наистина ужасна. Макс никога нямаше да вземе завоя, но изглежда той винаги избира да форсира ситуациите, отколкото да отстъпи позиция на Люис. Разочароващо е, че при толкова бърз автомобил си тръгваме с толкова малко точки. Но реалността е, че има много аспекти, които трябва да подобрим.“

„Нашето мнение е, че Люис не е сторил нищо погрешно и по-голямата вина е на Макс. Според мен самият факт, че Хелмут [Марко] и Кристиан [Хорнер] не се опитват да укоряват Люис… Усещането е, че те са наясно с нещата и че Макс носи отговорността, защото иначе обвиняват Люис при всеки възможен случай“, обясни оперативният директор на Мерцедес

Според Шовлин без катастрофата Хамилтън е щял да се състезава единствено с Даниел Рикиардо, който в крайна сметка спечели надпреварата на Монца.

„В спринта проблемът бе, че Ландо [Норис] получаваше известно изтегляне от колата пред него. Така че въпросът в състезанието щеше да опре до това дали Люис щеше да е в състояние да изпревари Даниел. Можеше да се получи чудесна битка. Така че цялата тази ситуация му коства поне второ място, ако не и победа. А и смятаме, че три места назад на грида е сравнително леко за преодоляване наказание, когато имаш конкурентоспособен автомобил. Сега обаче вече всичко е минало и трябва да направим добър уикенд в Русия“, заключи той.