Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимът на Мерцедес не се продава, категоричен е Волф

Тимът на Мерцедес не се продава, категоричен е Волф

1898
0
Мерцедес
снимка: Мерцедес

Тото Волф категорично отхвърли информацията, че главният спонсор на тима на Мерцедес във Формула 1 Инеос е направил оферта да купи отбора за 700 милиона паунда.

„Хората събират разни информации оттук-оттам и си съчиняват истории. Имаме прекрасни взаимоотношения с Инеос. Заедно работим по редица високотехнологични проекти – с екипа за „America’s Cup“, с велосипедния отбор. Това е взаимноизгодно сътрудничество, имаме еднакви цели, затова и сме партньори. Всичко останало са само спекулации.“

„Концернът Даймлер няма намерение да продава отбора на Мерцедес. Инеос не се готви да придобие контролния пакет акции и да смени името на тима. Аз също нямам причина да продавам дела си, така че всичко са само приказки“, заяви Волф

„Има пълна яснота по отношение бъдещето на отбора: той ще остане Мерцедес-AMG Петронас и не се предвижда никаква промяна.“

На въпрос защо още няма развитие относно ситуацията с договора на Люис Хамилтън, Волф каза, че просто няма време да седне да се разбере с англичанина.

„Три серии по три поредни състезания едни след други не ни дадоха шанс да обсъдим нещата. Сега трябва някак да се организираме и да говорим“, допълни той.

Волф каза също така, че не е нервничил в края на надпреварата, когато Люис Хамилтън и Валтери Ботас си оспорваха най-бързия тур в състезанието.

„Няколко обиколки преди финала беше ясно, че трябва да им дадем възможност да се състезават и да се борят за най-добрата обиколка. И двамата разбираха, че са длъжни да внимават, да се стараят да избягват бордюрите и точно така подходиха. Така че вълнение нямаше.“

Победата на Люис Хамилтън в Гран при на Тоскана бе 90-та за него в Гран при. Със следващия си успех той ще изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи. В Мерцедес обаче не планират нищо специално.

„Вярваме в кармата и ще оставим събитията да се развиват самостоятелно. Но ако се случи, не се съмнявам, че ще измислим нещо интересно“, каза Волф.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.