Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще продължи да се представя на ниво дори без Хамилтън или...

Мерцедес ще продължи да се представя на ниво дори без Хамилтън или Волф, заяви шефът на тима

3055
0
Люис Хамилтън, Тото Волф
снимка: Спас Генев

Тимът на Мерцедес във Формула 1 ще продължи да се представя на ниво, дори ако Люис Хамилтън или Тото Волф реши да не продължи да работи с екипа, заяви шефът на екипа от Бракли. Той обясни, че връзката му с шесткратния световен шампион е специална и е ставала все по-силна с годините.

„Имаме нещо специално, защото връзката ни е много силна и ставаше такава постепенно през годините. Имали сме трудни моменти. Били сме на различни мнения, но някак си сме ги преодолявали и заедно ставахме все по-силни. Осъзнахме, че когато е необходимо, си имаме доверие един на друг. Това е нещо специално. В крайна сметка аз обичам да работя с него и според мен същото важи от негова страна. Смятам, че заедно – плюс останалите 2000 души – можем да постигнем много.“

„Ако обаче един от нас сложи край на кариерата си, поради каквато и да е причина, отборът ще продължи да е на ниво. Няма да се влоши по никакъв начин. И според мен всички го осъзнават, но по принцип искаме да останем заедно“, обясни Волф

Австриецът отново каза, че човек трябва да осъзнава кога представянето му спада и не допринася достатъчно за организацията си.

„Нямам усещането, че този момент е дошъл, но в нашия отбор гледаме напред. Разглеждаме потенциала на висшия мениджмънт редом с този на по-младите кадри, които се издигат в йерархията. Не искаме да спираме талантите да напредват. Това не означава, че напускам поста на шеф на тима, но гледам в бъдещето. Аз съм акционер и съсобственик на тима, просто разсъждаваме.“

Нито Хамилтън, нито Волф имат нови споразумения с екипа, а договорите им са до края на настоящата година. За пилота се говори, че е постигнал споразумение с Мерцедес за нов, тригодишен контракт и заплата от $50 млн. на сезон.

Шесткратният световен шампион пък написа пост в Инстаграм, който бе възприет от отделни наблюдатели като завоалирано извинение за резките си реплики след Гран при на Русия. Англичанинът получи в Сочи две наказания от по 5 секунди за нерегламентирани тренировъчни стартове. След това заяви, че се опитват да го спрат.

„Може не винаги да реагирам според желанията ви, когато напрежението е високо, но в крайна сметка аз съм просто човек и обичам това, което правя. Уча се и раста всеки ден. Ще си науча урока и ще продължа да се боря в следващия старт“, написа Хамилтън.