Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес под напрежение да направят конкурентен болид за 2013 г.

Мерцедес под напрежение да направят конкурентен болид за 2013 г.

57
0
Мерцедес

Екипът на Мерцедес във Формула 1 е под напрежение да направи конкурентоспособен автомобил за сезон 2013 г., след като привлякоха Люис Хамилтън за пилот в Бракли. Англичанинът сключи тригодишен контракт с тима, въпреки че автомобилите на отбора не бяха достатъчно силни през последните три сезона, за които бе спечелена една-единствена победа.

Главният изпълнителен директор Ник Фрай заяви, че идването на състезател като Хамилтън ще вдигне напрежението в Мерцедес.

Според мен това е ясна индикация за аспирациите на тима. Един от може би най-великите пилоти на всички времена ще кара за нас – заяви той пред autosport.com. – За да успееш във Формула 1, трябва да се справяш във всеки аспекти. Нужно е да имаш най-добрата технология, най-добрата екипна работа, най-доброто управление, както и най-добрите пилоти. Идването на Хамилтън е много вълнуващо за отбора, но и означава сериозно напрежение, тъй като Рос [Браун] трябва да направи наистина силен автомобил. Той не може да побеждава с лоша кола. Може да печели с болид, който не е най-добър, но конкуренцията е такава, че разликата не бива да е прекалено голяма.

Фрай смята, че Хамилтън е в същата категория като Фернандо Алонсо (Ферари), когато става дума за това да се взимат победи с автомобил, който не е най-силен сред всички останали:

Според мен Люис и Алонсо са най-добрите пилоти. Ще направя уговорката, че и Себастиан Фетел може да е в тази група, но той винаги е имал най-силната кола и според мен трябва да се докаже. Фернандо свърши изключителна работа тази година. А мисля, че Люис наистина може да печели състезания с не най-бързия автомобил.