Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес поиска преразглеждане на ситуацията между Хамилтън и Верстапен

Мерцедес поиска преразглеждане на ситуацията между Хамилтън и Верстапен

4304
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен, Ред Бул, Мерцедес
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Пирели

Екипът на Мерцедес е изпратил молба до ФИА за преразглеждане на инцидента между Люис Хамилтън и Макс Верстапен от Бразилия. В 48-ата обиколка от състезанието двамата излетяха от пистата след опит на пилота на Мерцедес за изпреварване и защитна реакция на съперника му от Ред Бул. Днес Формула 1 публикува кадри от камерата над главата на Верстапен, липсващи в момента, когато е взето решението случаят да не се разследва.

Посочената от Мерцедес причина е „нови доказателства, които не са били на разположение на стюардите, когато са взели решението си“

Рейс контролът отбеляза случилото се по време на състезанието. Впоследствие бе решено инцидентът да не се разследва. Майкъл Маси призна след надпреварата, че кадрите от колата на Верстапен не са били на разположение на стюардите, когато са разгледали ситуацията. След състезанието в Сао Пауло Тото Волф критикува решението, наричайки го „смешно“.

При тази ситуация ФИА може да реши да преразгледа случая, ако сметне, че новите доказателства са наистина такива. Ако представителите на федерацията са на мнение, че представеното пред тях не е съществена нова информация, то ще отхвърлят молбата.

По-рано този сезон Ред Бул поиска по същия начин преразглеждане на случая, при който Хамилтън и Верстапен се удариха на пистата Силвърстоун. Тогава отборът от Милтън Кийнс бе провел изпитания, за да покаже, че наказанието на Хамилтън трябва да е по-високо. Тогава стюардите решиха, че предоставената информация не представлява нови доказателства и не разглеждаха наново случая.

Мерцедес оповести изпращането на молбата за преразглеждане навръх рождения ден на Кристиан Хорнер. Шефът на Ред Бул във Формула 1 навършва днес 48 години. Той бе най-младият ръководител на Гран при екип, когато през 2005 г. бе привлечен, за да оглави току-що купения от Дитрих Матешиц отбор.