Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес се разбра с Ред Бул да освободи по-рано Бен Ходжкинсън

Мерцедес се разбра с Ред Бул да освободи по-рано Бен Ходжкинсън

3250
0
Ред Бул, Ред Бул Пауъртрейнс
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Отборите на Мерцедес и Ред Бул се разбраха по отношение на Бен Ходжкинсън. Инженерът бе привлечен в Милтън Кийнс, за да оглави новата компания за задвижващи системи Ред Бул Пауъртрейнс. Досега той работеше в Бриксуърт, където е централата на Мерцедес AMG High Performance Powertrains. Кристиан Хорнер заяви, че в Милтън Кийнс са успели да привлекат 45 души от Мерцедес HPP.

„Мерцедес F1 и Ред Бул F1 постигнаха споразумение днес по отношение назначението на Бен Ходжкинсън. В съответствие с условията на споразумението Бен, който се присъедини към Мерцедес през август 2001 г., ще е свободен да стане част от Ред Бул Пауъртрейнс от 24 май 2022 г.“, се казва в изявлението, публикувано и от двата отбора

Привличането на Ходжкинсън бе обявено в края на април 2021 г. Още тогава се заговори кога той би могъл да заеме поста. Предполагаше се, че това може да стане едва през 2023 г., тъй като договорът му бе до края на 2022-ра.

Ред Бул придоби правата върху интелектуалната собственост върху задвижващата система на Хонда. Японската компания се оттегли от Формула 1 в края на сезон 2021, но и през 2022 г. ще прави двигателите за тима от Милтън Кийнс и Алфа Таури. Впоследствие Ред Бул Пауъртрейнс ще се занимава с монтажа и поддръжката. Освен това компанията има право да използва правата върху агрегата до края на 2025 г. Междувременно от Милтън Кийнс водят разговори с Порше, но все още не е ясно какви са намеренията на Фолксваген Груп по отношение участието във Формула 1.