Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще покажат новата си кола на 28 януари, Ферари – малко...

Мерцедес ще покажат новата си кола на 28 януари, Ферари – малко по-рано

46
0

Мерцедес ще покажат новата си кола за сезон 2104 г. във Формула 1 на 28 януари – първия ден от предсезонните тестове. F1 W05 ще се появи сутринта, съобщиха от екипа в Туитър акаунта си.

Първият тест преди сезона в Гран при започва на 28 януари и ще продължи до 31 януари на пистата Херес в Испания. Другите два ще се проведат в Бахрейн, съответно на 19-22 февруари и 27 февруари – 2 март. Първият старт – Гран при на Австралия – е на 16 март.

Ферари пък планират представяне на 23, 24 или 25 януари според италиански и испански медии. Датите са посочени в Марка и Аутоспринт. Новият болид на Скудерията щял да премине всички необходими краштестове тази седмица. Името му пък ще бъде избрано от феновете на екипа чрез интернет допитване.

Ферари освен това тествали новите системи за предстоящия сезон с болид от 2011 г., а новият турбомотор V6 щях да излезе реално на писта чак на първия тест след малко повече от две седмици, се твърди в испанския вестник. Италианското издание пък посочва, че болидът за новия сезон щял да е на трасе още преди официалните тренировки за провеждане на така наречените „филмови” дни – заснемане на колата за промоционални и спонсорски нужди.