Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес трябва да внимават и да продължат с развитието, смята Волф

Мерцедес трябва да внимават и да продължат с развитието, смята Волф

63
0
Тото Волф

Тимът на Мерцедес трябва да е внимателен, да остане здраво стъпил на земята и да продължи да се труди неуморно, защото съперниците във Формула 1 го настигат. Това заяви спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф след четвъртия кръг от тазгодишния шампионат.

Екипът от Бракли постигна в Китай още една двойна победа, като Люис Хамилтън спечели надпреварата, а Нико Розберг се класира втори. Това означава, че Мерцедес остават непобедими в първата част от сезона – немският пилот взе началния старт в Австралия, а след това съотборникът му записа три поредни успеха.

Трябва да сме внимателни. Те идват – видяхте [Фернандо] Алонсо, [Даниел] Рикиардо. Ситуацията е доста интересна и от гледна точка на факта, че в последните стартове бе очевидно как времената стават все по-близки при износване на гумите в отделни сегменти от състезанията. Рикиардо вървеше с темпото на Люис и Нико. Трябва да разберем как съперниците ни използват енергията, защото на моменти изглежда дори, че са по-бързи, но пък не успяват да поддържат това до финала – обясни австриецът.

Волф призна, че началото на сезон 2014 г. е далеч по-добро за Мерцедес от очакванията, въпреки доброто представяне в предсезонните тестове:

Не може да започнеш нова състезателна година, с толкова нови правила и реалистично да очакваш четири поредни победи. В същото време не бива да приемаме ситуацията за даденост. Трябва да останем здраво стъпили на земята и да продължим развитието, защото представянето ще става все по-близко.

Хамилтън води от старта до финала в Шанхай и след финала дори той призна, че победата му е била по-лесна в сравнение с много други. Волф обаче заяви, че надпреварата не е била лека и отбеляза представянето на Розберг, който се сблъска с редица проблеми.

Първата част на Гран при на Китай не бе лесна. Колите ни бяха с различно поведение. В тази на Нико още преди загряващата обиколка се изгуби телеметрията, така че той на практика караше на сляпо. Начинът, по който се справи със ситуацията, бе наистина чудесен. Не му бе леко да изпреварва в този сегмент от надпреварата. Следваше Рикиардо, но просто нямаше как да го задмине, дори на правата. Това показва колко важно е да се класираш добре в квалификацията. Взехме правилните решения по отношение на стратегията. Във втората част натискахме сериозно, защото знаехме, че накрая ще трябва да се грижим за гумите. Това, предполагам, е причината Алонсо да намали малко в някакъв момент – беше наясно, че няма да успее да финишира, ако продължава с това темпо – допълни Волф.