Начало Formula E News Мич Еванс на полпозишън в Сантяго

Мич Еванс на полпозишън в Сантяго

387
0
Мич Еванс
Мич Еванс,снимка: Формула Е

Мич Еванс от екипа на Ягуар ще стартира от полпозишън в Е-При на Сантяго в Чили. Състезанието е 3-и кръг от шампионата на Формула Е. Британецът беше най-бърз в своята квалификационна група номер 3. След това който постигна и най-добрата обиколка в Суперола.

Еванс записа изключителен последен сектор, в който изпревари Максимилиян Гюнтер от екипа на БМВ Андрети с 0.220 сек, за да подобри времето му с общо 0.275 сек. Трети се нареди Паскал Верлайн от екипа на Махиндра.

До решителната фаза достигнаха още Фелипе Маса от Вентури, Оливър Търви от НИО и Себастиан Буеми от Нисан е.дамс. Tе заеха местата от 4-о до 6-о, като Буеми записа слаби първи и втори сектор, което го остави на близо 1 секунда от Еванс.

Пилотите на Мерцедес Ник де Врийс и Щофел Вандорон останаха 8-и и 9-и. А шампионът от миналия сезон Жан-Ерик Верн от екипа на Тичита ще потегли 11-и. Пред него е съотборникът му Антонио Феликс да Коща.

Победителите от първите 2 кръга съответно Сам Бърд от Върджин и Алекс Симс от БМВ Андрети останаха едва 16-и и 15-и. След удар в бариерите Лукас ди Граси ще потегли предпоследен.