Начало Рали Мийк води в Португалия, колите на Падън и Танак се запалиха (ВИДЕО)

Мийк води в Португалия, колите на Падън и Танак се запалиха (ВИДЕО)

39
0

Крис Мийк води след първия ден на Рали Португалия, който беше изпълнен с много драматични моменти. Пилотът на Абу Даби Тотал WRT със Ситроен DS3 се възползва от проблемите на съперниците и след като бе най-бърз в 4 от 9 отсечки, има 31.9 сек аванс пред шампиона и лидер в първенството Себастиен Ожие с Фолксваген Поло. Трети, на 5.4 сек от французина, е Дани Сордо с Хюндай.

Ожие поведе след първата отсечка, но след това на макадамовите пътища Мийк се възползва от задната си стартова позиция и взе солиден аванс, който след 7-ия пробег достигна 35.2 сек. В последните 2 отсечки на асфалт за деня Ожие все пак намали малко преднината на Мийк.

Най-бърз в тях беше Тиери Нювил с Хюндай, който обаче изостана много в началото и заема 5-ата позиция, на повече от минута от водача. Пред него е Андреас Микелсен с Фолксваген. Яри-Мати Латвала с третия заводски автомобил на Фолксваген е едва 9-и, след като мина през дупка и загуби серво управлението на автомобила си.

Победителят от предишния кръг в Аржентина Хейдън Падън и От Танак от DMACK с Форд Фиеста преживяха страховити моменти. По време на 5-ата отсечка двамата излетяха от пътя на едно и също място. И двете коли се запалиха и бяха обвити от пламъци, като тази на Падън изгоря почти напълно. За щастие двамата пилоти и техните навигатори навреме се измъкнаха и са невредими след инцидента.