Начало Рали Мийк продължава да търси начин да се върне във WRC

Мийк продължава да търси начин да се върне във WRC

48
0
Крис Мийк

Крис Мийк остана без автомобил този сезон заради намаления бюджет на Продрайв и сега призна, че усилията му да се върне активно в ралитата го карат да се чувства като политик заради безкрайното търсене на средства и подкрепа. Той направи няколко запомнящи се представяния през 2011 г. и спечели пауърстейджа в Испания, но те не бяха достатъчни да запазят мястото му. От тогава досега Мийк се труди упорито върху това отново да се състезава на най-високо ниво.

– Тази година се чувствам като политик. Местата за заводски пилоти са крайно ограничени и се наложи да поработя върху уменията си за преговори. Ще продължим да търсим решение. Не искам на този етап от кариерата си да не се боря за победя – сподели Мийк.

Крис, който бе протеже на Колин Макрей, провеждаше тази година тестове за различни производители (включително Мини). Освен това участва в различни други надпревари, като това лято спечели демонстрационно състезание в родната си Северна Ирландия.

– Надпреварите ми вдъхват живот и карането на Лърган Парк Рали само засили амбицията ми да си намеря постоянно място. Събитието бе повече шоу, но въпреки това се чувствах фантастично отново зад волана на Мини – допълни 33-годишният състезател.

Той съжалява и че отсъствието му го лишава от шанса да се надбягва с осемкратния световен шампион Себастиен Льоб:

– Льоб е просто изумителен. След години хората ще поглеждат назад и ще са горди, че са били част от спорта, когато най-добрият рали пилот в света се е състезавал. Аз със сигурност ще се чувствам така.