Начало Други Мик Шумахер трябва да се докаже тази година, смята бивш пилот

Мик Шумахер трябва да се докаже тази година, смята бивш пилот

1662
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: ATP

Мик Шумахер трябва задължително да се докаже тази година като силен пилот във Формула 2. Това смята бившият състезател от Гран при и настоящ телевизионен коментатор Джони Хърбърт.

Синът на Михаел Шумахер спечели титлата в Европейската Формула 3 през 2018 г. и логично за 2019 г. премина във Формула 2. Той записа една победа в спринтовото състезание в Унгария, но като цяло не впечатли с представянето си.

Мик завърши на 12-о място в крайното класиране при пилотите. И според Хърбърт карането му далеч не е било толкова силно, колкото това на Шарл Льоклер или Джордж Ръсел например в дебютния им сезон в сериите.

Миналата година Шумахер направи и тестове във Формула 1 за тимовете на Ферари и Алфа Ромео, на които постигна много добри времена и не допусна сериозни грешки.

Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка: Спас Генев

„Може би тази година е важна за Мик“, каза Хърбърт по време на международното шоу на Аутоспорт в Бирмингам. „Според мен той трябва да покаже какво може този сезон. Победата му в Унгария беше много добре контролирана.

Той беше много зрял в ситуацията, като можеше да пази гумите си, а в същото време поддържаше нужното му темпо. Това беше добра победа, но като цяло той не показа нищо, което бих оценил като близко до това на Ландо Норис и Ръсел.“

Според Джони, Мик не е подобрил представянето си след този успех. В оставащите състезания до края на сезона той бе най-често 7-и или 8-и. А обикновено след такава победа, увереността на един пилот се увеличава и той започва да постига по-добри резултати.