Начало Рали Микелсен готов да защитава IRC титлата си

Микелсен готов да защитава IRC титлата си

22
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен е готов да защитава титлата си в Intercontinental Rally Challenge (IRC) – шампионатът за 2012 г. започва следващата седмица с рали Азорски острови (22-25 февруари), а част от календара му тази година е и родното рали Сливен. 22-годишният норвежец току-що приключи участието си във втория кръг от WRC в Швеция (като част от програмата за развитие на млади пилоти на Фолксваген) и се чувства наистина подготвен за предстоящата битка. Азорските острови са му особено любима надпревара. Миналата година той бе втори в нея и с това започна поредица силни стартове, извели го накрая до короната.

Това е най-любимото ми състезание в календара на IRC, така че да започна защитата на титлата си с него е страхотно. Прекрасен пейзаж, фантастична атмосфера на острова, а и обожавам отсечките. Трасето е на чакъл и на места е доста сложно – понякога е тясно и бързо, но винаги е страхотно удоволствие за каране – обясни Микелсен.

Според него тази година времето може да изиграе сериозна роля за изхода от ралито. Пътищата са хлъзгави и мокри, видимостта е лоша и това прави надпреварата още по-голямо предизвикателство.

Не чувствам никакво напрежение заради факта, че съм шампион. Няма да променям подхода си към отделните стартове. Конкуренцията ще е силна, така че трябва да остана концентриран и да дам всичко от себе си зад волана – допълни той.

Рали Азорски острови се провежда на Сао Мигел, намиращ се на 1500 км западно от Португалия. Вечерта в сряда (22 февруари) ще е официалният старт, веднага след който е скоростната отсечка по основния крайбрежен булевард на Понта Делгада, наричана City Stage. Резултатите не важат за състезанието, но най-бързият в него ще получи специален трофей. Етапите пък са общо 14 с обща дължина от 194,4 км.