Начало Рали Микелсен на крачка от договор с Фолксваген

Микелсен на крачка от договор с Фолксваген

42
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен е на крачка от сключването на договор с Фолксваген за участие в световния рали шампионат през 2013 г., твърди самият пилот. Тимът на автомобилния концерн вече потвърди титулярите си за догодина – Себастиен Ожие и Яри-Мати Латвала.

Очаква се обаче от рали Португалия нататък (стартът е през април) да има трети автомобил в определени надпревари. Фаворит за тази кола е именно двукратният IRC шампион Микелсен.

Норвежецът се състезава този сезон редом с Ожие с Шкода Фабия S2000, докато върви подготовката на Поло R WRC за пълна програма от 2013 г. нататък.

Планът е да карам в световния шампионат с Фолксваген и тяхното Поло WRC. Сделката не е подписана, но сме много, много близо – заяви пилотът. – Да карам в IRC бе огромна възможност за мен, тъй като се научих как се работи с голям производител. Преди винаги влизах с частни автомобили, мислех и се грижех само за себе си, гонейки единствено собствените си резултати. С Шкода Великобритания всъщност цялата марка застана зад гърба ми и трябваше да погледна цялостната картина. Двете ми години с тях бяха изключително ценни за кариерата ми. Започнахме много зле в Монте Карло, където отпаднахме на практика след няколко завоя. После имаше и върхове, и спадове. За Шкода Великобритания бе сериозен риск да ме вземат, имаше сериозни критики – защо не подкрепят свой сънародник, а наемат норвежец. Те обаче не спряха да вярват в нас, в мен и се надявам, че им се отплатихме подобаващо, спечелвайки две поредни титли – допълни Микелсен.