Начало Рали Микелсен няма намерение да гони Ожие във Финландия

Микелсен няма намерение да гони Ожие във Финландия

48
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен няма намерение да се опитва да гони съотборника си Себастиен Ожие по време на рали Финландия следващата седмица, заяви самият пилот.

IRC шампионът обясни, че трупа опит и макар да бе по-бърз от опитния си съекипник в Аржентина през април, няма за цел да го гони в следващите си участия. Вместо това ще се постарае да научи във Финландия колкото се може повече за карането на чакъл с висока скорост.

Участието в това рали е наистина важно, особено с оглед на бъдещето, защото Финландия е от онези състезания, за които ти трябва много време преди да се справиш като хората. Фактът, че Фолксваген ми дават шанс да съм част от надпреварата, е невероятен и ще допринесе за увеличаването на опита ми. Наистина съм щастлив, че ще карам във Финландия. Себастиен със сигурност ще е много бърз, а миналата година показа и че притежава достатъчно скорост, за да победи. Аз демонстрирах досега, че мога да го следвам като темпо, но за мен е по-важно да науча отсечките, да опозная настилката. Не е нужно да доказвам колко съм бърз – заяви Микелсен.

Норвежецът дебютира в рали Финландия още на 18 години – през 2007 г. – и убеден до ден днешен, че това състезание не е за хора със слаби сърца.

Има места, които е страшно трудно да опишеш в бележките си, тъй като пътят се стеснява, а скоростта е изключително висока. Без съмнение ще е сложно състезание, но нямам търпение да карам там. За това рали трябва да си ужасно смел – добави Микелсен.