Начало Рали Микелсен стана част от тима на Фолксваген заедно с Ожие и Латвала

Микелсен стана част от тима на Фолксваген заедно с Ожие и Латвала

40
0
Фолксваген

Андреас Микелсен е последното попълнение в тима на Фолксваген за световния рали шампионат, стана ясно на официалното представяне на автомобила Поло R WRC. Титулярите вече бяха известни. Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа провеждаха подготовката на колата цял сезон, докато поддържаха форма, състезавайки се във WRC с Шкода Фабия S2000. Яри-Мати Латвала и Мика Антила бяха обявени за техни съекипници през октомври.

Ожие и Латвала ще започнат битката си във WRC догодина от едно и също равнище по отношение на постиженията – и двамата имат по 7 победи досега в кариерите си.

След година и половина подготовка нямам търпение за старта на Монте Карло с Поло R WRC – заяви Ожие.

Финландският пилот допълни, че за него Фолксваген са най-добрата възможност да се доближи до личната си цел – световната титла в ралитата.

Отборът ме впечатли с решителността си и приятния начин, по който всички се отнасят един с друг. Хората са абсолютно отдадени на това да постигнат успех като отбор. Наистина се вълнувам за Монте Карло – каза още Латвала.

Фолксваген ще са с трети автомобил от рали Португалия нататък и зад неговия волан ще е Микелсен. Норвежецът, който е двукратен IRC шампион, е кадър на младежката програма на тима и през 2012 г. кара в отделни WRC кръгове като съекипник на Ожие.

Отборът не остави нищо на шанса в проекта си за Дакар и демонстрира правилния подход към автомобилния спорт. Мога да науча много тук и съответно да постигна много в бъдеще – заяви Андреас.