Начало Рали Микелсен води с малък аванс в рали Корсика

Микелсен води с малък аванс в рали Корсика

43
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен (Шкода Фабия S2000) води с малък аванс в рали Корсика. След първия етап за петъчния ден (четвърти за състезанието) той е начело – на 7,2 пред Дани Сордо, а трети е Ян Копецки.

Норвежецът поведе след първите три отсечки на надпреварата снощи, като вечерта първите трима пилоти в класирането бяха събрани в 1,8 сек и това предсказваше сериозна битка.

В началото Джандоменико Басо (Форд Фиеста RRC) диктуваше темпото, след това Андреас излезе напред, а последният етап бе взет от местния любимец Пиер Кампаня (Пежо 207 S2000). Междувременно Басо удари камък, счупи окачването на колата си и това го извади от борбата за челните позиции. При това положение Кампаня отиде трети, а пред него е Дани Сордо. Испанецът участва на Корсика след страхотно представяне в рали Аржентина от WRC, където механично повреда го спря отсечка преди финала, а бе на път да се качи на подиума с Форд.

Денят бе перфектен за нас. Сордо е един от най-добрите пилоти в света и караше много сериозно, така че аз съм доволен като цяло от резултатите. Петъчните отсечки ги познавам малко по-добре – коментира Микелсен.

Самият Дани сподели, че неговото Мини Джон Купър Уъркс S2000 се нуждае от известна промяна в настройките, за да се оправи нестабилността на предната част. Той призна и че не е бил напълно прецизен в някои от завоите, което е повлияло на времето и се е отразило негативно на скоростта му.

Междувременно на трасето бе забелязан пилотът от световния шампионат за туристически автомобили Роб Хъф. Британският състезател на Шевроле не само наблюдаваше битката пред себе си, но и упорито снимаше с телефона си, и окуражаваше колегите си.