Начало Рали Микелсен води след първия ден на рали Австралия

Микелсен води след първия ден на рали Австралия

77
0

Андреас Микелсен води след първия ден на рали Австралия, последен кръг от шампионата на WRC. Пилотът на Хюндай има 20.1 сек аванс пред съотборника си Тиери Нювил. Норвежецът бе най-бърз в 5 от 8-те скоростни отсечки. Трети на 20.8 сек е Крис Мийк със Ситроен C3.

„Беше наистина страхотен ден и наистина се забавлявам в 3-ото ми състезание за Хюндай, каза Микелсен. – Нещата изглеждат много добре за нас. С тези пътища и с тази кола, мога да правя точно това, което искам.“

Четвърти е Яри-Мати Латвала с Тойота, като е само на 0.9 сек пред Крейг Брийн със Ситроен. На още 2.2 сек е От Танак с Форд Фиеста, а 7-и е Хейдън Падън с 3-ия Хюндай.

Последният, също като съотборниците си, използва меки гуми по време на втората част от деня (4-8 отсечка). Първоначално това му даде предимство и той изпревари Латвала и Танак. В 6-ата отсечка обаче загуби време спрямо тях и в крайна сметка се върна на 7-о място.

Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт е едва 8-и след проблем със смяната на предавките през целия ден. Той изостава на 47.9 сек от водача.