Начало MotoGP News Милър не се тревожи за бъдещето си в MotoGP

Милър не се тревожи за бъдещето си в MotoGP

192
0
Джак Милър
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър не се тревожи за бъдещето си в MotoGP. Преди малко повече от седмица неговият съотборник Франческо Баная удължи договора си с Дукати до 2024 г. Австралиецът бе един от първите, който поздрави италианския си колега. Веднага след това се появиха спекулации относно бъдещето на Милър в италианския тим и изобщо в MotoGP.

Настоящото споразумение на Милър изтича в края на сезон 2022. Австралийският състезател има договор само за една година, за разлика от Баная и Хорхе Мартин от тима на Прамак.

Австралиецът завърши сезон 2021 на четвърта позиция, изоставайки с 61 точки от своя съотборник и вицешампион Франческо Баная. Той спечели в Испания и Франция, но след това имаше серия от лоши резултати и падания, които го отдалечиха от борбата за титлата.

Междувременно Мартин спечели Гран на Щирия в дебютния си сезон и бе един от най-бързите състезатели в края на миналата година. Испанецът записа общо една победа, четири подиума и полпозишъна.

Друг кандидат за място във фабричния отбор е Енеа Бастианини от тима на Грезини Дукати. Италианецът записа два подиума на Мизано, въпреки че караше мотор от 2019 г. Също така е бивш световен шампион в Moto2 и до последното се бореше с Хорхе Мартин за наградата новобранец на годината.

Милър казва, че ситуацията около неговото бъдеще, не е променила подхода му към новия сезон. Той отбеляза, че в този период от годинатавсеки журналист в света започва да пише глупости.“

Виждам ситуацията си по същия начин, както през всеки един сезон“, каза Милър в навечерието преди уикенда за Гран при на Катар.

Всяка година по това време всички журналисти по света започват да пишат глупости за мен. Най-вече темата е как ще загубя работата си и как съм приключил кариерата си“, каза Милър. 

„И така, всичко е както преди. Нищо не мога да направя, защото нямам контрол върху това. Всичко, което мога да постигна, е да работя по най-добрия начин на пистата. Всички е толкова просто.- ако запазя работата си, я запазвам; ако не я запазя, си тръгвам.“

Искам да кажа, че това е просто една и съща глупост, с която трябва да се справям всяка година. Не разбирам защо аз трябва да се боря с това, а другите пилоти не. Просто приемам това и продължавам напред.“

След предсезонните тестове Милър призна, че е гладен за успехи и приема всяко състезание поотделно. За съжаление 27-годишният пилот от Таунсвил преживя труден старт на сезон 2021. Тогава той се смяташе за основен претендент за короната.

Преди известно време шефът на Дукати Паоло Чиабати намекна, че може да има разместването на пилотите за следващия сезон. Освен това заяви, че екипът на Прамак е на практика втори заводски тим на марката от Болоня.
Той също така каза, че Ducati ще изчака няколко състезания през новия, преди да вземе решение за съотборника на Баня и но добави, че маркатаобича Джак.