Начало Рали Мини искат и двамата им пилоти да финишират във Финландия

Мини искат и двамата им пилоти да финишират във Финландия

46
0
Дани Сордо

Целта на Мини в предстоящото рали Финландия ще е успешно финиширане и на двете им коли, управлявани от Крис Мийк и Дани Сордо.

Рали Финландия ще се проведе този уикенд – 28-31 юли и ще е осмият от общо 13 кръга от WRC този сезон. Специално за екипа на Мини това ще е второто им участие в старт от световния шампионата след дебюта им в Италия през май. Тогава финишира само Дани Сордо, а съотборникът му Мийк отпадна поради технически проблеми. През паузата отборът използва времето за тестове като навъртя около 3000 км на асфалт и макадам.

Във Финландия от Мини искат да видят и двете си коли да приключват успешно последния етап от надпреварата. Освен успех, това ще означава и натрупанна много ценна информация от двата автомобила Джон Купър Уъркс WRC в състезателни условия, както и опит за пилотите.

– Финландия е специално рали, което винаги съответства на стила на каране на местните скандинавски пилоти – коментира шефът на тима на Мини Дейвид Ричардс. – Този старт е сравнително началото на нашата състезателна програма и първостепенната ни цел е да натрупаме повече състезателнни километри с колата и да видим двамата си пилоти завършили и то на добри позиции.