Начало Рали Мини окуражени от резултата в рали Италия

Мини окуражени от резултата в рали Италия

26
0
Mini

Мини са окуражени от представянето на автомобила им Джон Купър Уъркс WRC в дебютния за тима старт – рали Италия, заяви шефът на отбора Дейвид Ричардс.

В първия ден на надпреварата единият от пилотите на Мини Крис Мийк се движеше на четвърта позиция до появата на проблеми в колата, свързани с подаването на газ. През втория ден пък в автомобила се появи воден теч и екипът реши да не пуска Мийк да кара през третия ден от надпреварта. Както обясниха от Мини, в Италия те са знаели къде точно се корени проблемът, но са можели да го решат единствено в базата си в Англия. В същото време съотборникът му Дани Сордо нямаше никакви трудности по отношение на колата и финишира 6-и в крайното класиране.

По повод на сравнително успешното приключване на надпреварата, шефът на тима Дейвид Ричардс коментира:

– Мисля, че демонстрирахме поведението на нашия автомобил. Доказахме какво можем и мисля, че това беляза границата и стандарта.

Освен това Ричардс допълни:

– Исках Крис да можеше да продължи по начина, по който потегли в ранните етапи на рали Италия. Ако се бе случило, мисля, че щяхме да бъдем в много силна позиция. Но такъв е животът, това е тест и ние се учим, докато вървим напред. Всички знаци са много окуражаващи и нямаме проблеми с издръжливостта на колата, от което най-много се притеснявахме. Трябва да извлечем позитивите от рали Италия.